Andere sportieve activiteiten

Naast wandelingen, zijn er andere sportieve activiteiten mogelijk:

Fietsen

  • De Voie Verte van Givet naar Charleville-Mézières is een echte aanrader, vlak en langs de prachtige loop van de Maas. Er was al een reportage over in Vlaanderen Vakantieland. Givet ligt op een kwartiertje rijden. Je rijdt me de fiets heen en keert met de trein terug of omgekeerd.
  • Fietsen langs de Ravel 2 in de Maasvallei (Namen – Dinant – Hastière – Mariembourg). Dit is een vlak asfaltparcours, enkel het stukje van de chalet naar het centrum van Hastière is een pittige afdaling.
  • Uiteraard kunnen sportieve fietsers en wielertoeristen een heuvelachtig parcours uitstippelen. Ideeën kan je vinden op RouteYou. Er zijn daarnaast diverse verhuurlocaties van mountainbikes in Dinant.
  • Je kan ook railbiken van Warnant naar Falaën of Maredsous. Warnant ligt op 25 minuten rijden van de chalet.

Kajakken

  • Afvaart van de Lesse van Houyet of Gendron naar Anseremme, resp. 21 en 12 kilometer (20 min rijden). Parkeren kan in het centrum van Anseremme of aan de kajakverhuurplaats van Dinant Evasion.
  • Afvaart van de Viroin, afstanden 7, 14 of 21 km zijn mogelijk. Kajakverhuur mogelijk bij café – restaurant le Montjoie, Rue du Ternia 1, 5670 Treignes (25 min rijden). Best een seintje geven op voorhand naar 060 39 92 24. Zij brengen je naar de startplaats vanwaar je terug kajakt naar Treignes. Parkeren kan aan de kerk.

Langs de Lesse ligt het kasteel van Walzin (foto van Dinant Evasion)

Avonturenparcours, paintball, indoorklimmen

  • Bij Dinant Evasion zijn er tal van avonturen mogelijk in en rond Dinant vb. touwenparcours, speolologie, enz. (20 min rijden)
  • Liefhebbers van avonturenparcours, paintball of indoorklimmen kunnen terecht bij Agimont Adventure (10 min rijden).
  • Er is een grote indoorklimzaal in Doische met ook een speleobox en waar het mogelijk is om VTT’s te huren (15 min rijden).

Zwemmen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s